ПЕРЕВАГИ

Реєстрація SP. Z O.O. - це ваш початок для розширення українського бізнесу в Польщі Ми знаємо польську мову, тож гарантуємо порозуміння з польськими партнерами Крок до Польщі – це крок до зростання вашого бізнесу в Европі

ВИД НА ПРОЖИВАННЯ У ПОЛЬЩІ /Karta pobytu/

Бізнес-еміграція в Польщу – це абсолютно легальний, надійний і відносно недорогий спосіб для виїзду в Республіку Польща. Як і у більшості країн ЄС, в Польщі можна отримати дозвіл на тимчасове проживання (Karta pobytu) на основі реєстрації фірми та ведення бізнесу (засновник або член правління компанії) строком до 3 років. Після 5 років проживання у Польщі на підставі Karty pobytu можна отримати дозвіл на постійне місце проживання (Karta stałego pobytu).

Шенгенська бізнес-віза

На основі ведення бізнесу ви можете отримати не лише дозвіл на проживання (kartu pobytu), але й також шенгенську бізнес-візу категорії C або D. Рішення про категорію приймається Консульством Польщі в Україні. Така віза дає змогу на перебування та вільне пересування усією територією ЄС.

В той же час в умовах безвізового режиму – наявність власної компанії в Польщі це гарантована підстава для причини перебування в Польщі та інших країнах шенгенської зони.

Переваги Karty pobytu

  1. Легальне, довгострокове проживання з правом працювати на території Польщі
  2. Можливість вільно пересуватися країнами Шенгенської зони (без права на роботу)
  3. Багаторазовий перетин кордону без необхідності отримання візи
  4. Можливість купити та оформити на себе автомобіль в Польщі
  5. Можливість купити та оформити на себе нерухомість в Польщі
  6. Можливість подавати документи на візи до інших держав, які не входять до зони Шенген (Канада, США, Швейцарія, Великобританія та інші)
  7. Отримання дозволу на постійне проживання

Документи для отримання Karty pobytu

Для отримання Karty pobytu на основі ведення бізнесу в Польщі необхідно подати у департамент справ іноземців (Urząd ds Cudzoziemców) перелік документів, передбачений законодавством Польщі:

  1. Три екземпляри формуляра про надання дозволу на тимчасове проживання
  2. Чотири фотографії розміром 45x35
  3. Дві копії закордонного паспорту з усіма відмітками
  4. Відбитки пальців (знімаються під час подачі документів)
  5. Медичне страхування або Документи, що підтверджують наявність коштів на покриття лікування
  6. Договір оренди житла
  7. Довідка про відсутність заборгованості у податках
  8. Довідка про відсутність заборгованості у податках компанії
  9. Податкова декларація (PIT)
  10. Статут товариства
  11. Баланс товариства з поточного прибутку та збитків
  12. Анкета щодо ведення господарської діяльності
  13. Документи, що підтверджують сплату податків (якщо вимагається)
  14. Квитанція оплати заяви про дозвіл на тимчасове проживання
  15. Документи, що підтверджують стабільне та регулярне джерело доходу, якого вистачає для покриття коштів утримання себе та членів сім’ї, які залишаються на утриманні
  16. Документи, що підтверджують отримання в податковому році, що попереджує рік подання заяви, доходу не меншого, ніж 12 середньостатистичних заробітних плат в третьому кварталі (12х 4055,04 PLN)

або

Документи, що підтверджують працевлаштування на невизначений строк і повну ставку щонайменше рік перед поданням заяви про дозвіл на тимчасове проживання двох працівників, які є громадянами Польщі або іноземцями (наприклад: перелік виплат працівникам разом із  загальними та іменними деклараціями ZUS за останній місяць; трудовий договір)

або

Документи, що підтверджують наявність ресурсів, які дозволять у майбутньому виконати зазначені вище умови або документи, що підтверджують дії, які у майбутньому дозволять виконати ці умови, зокрема тих, що сприяють зростанню інвестицій, трансферу технологій, впровадження корисних інновацій та створення робочих місць (бізнес-план).

Певні деталі процедури отримання Karty pobytu

Згідно із чинним законодавством Польщі іноземець може отримати дозвіл на тимчасове проживання (Karta pobytu), якщо є підстави для перебування в Польщі строком більше, ніж 3 місяці. Департамент справ іноземців (Urząd ds Cudzoziemców) згідно законодавства має 3 місяці на розгляд справи і прийняття рішення, але на практиці часто цей строк довший. Варто зауважити, що під час розгляду вашої справи про надання Karty pobytu ви можете легально перебувати на території Польщі. Під час розгляду справи департамент може вислати запит на подачу додаткових документів або пояснення щодо поданих.

Не озброєним оком помітно, що департамент справ іноземців вимагає досить багато документів для отримання Karty pobytu і без належних знань досить складно впоратися з цим.

Ми пропонуємо вам якісне та надійне надання послуг щодо легалізації проживання на підставі бізнес-еміграції. З нами почати дійсно легко.

 

POLAND WAY
Підписуйтеся і задавайте Ваші питання на нашій сторінці у Facebook
(1 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...
Україна, Київ, вул. Солом'янська буд 3 офіс 807.
Polska, Kraków, os. Na Lotnisku 29/95